De flesta människorna har en inre försurning – har en felaktig syra/basbalans. Eftersom björkaskan är kraftigt basisk, hjälper den de organ som blir hämmade av översyrning så de börjar fungera bättre.

Handen på hjärtat…Hur mycket basgörande mat äter man/dag? T.ex gurka, potatis, russin, morötter, frukt och bär. Nog är det lättare att stoppa i sig lite goda ostar, vin, kött, ägg, vitt bröd, ris, nudlar osv.

Aj aj, bara försurande för kroppens stackars celler!
Om kroppen inte orkar med att rensa ut syrorna börjar den lagra dem i lederna för att försöka skydda kroppens organ. Vilket kan resultera i stela värkande kroppar.

Björkaska är ett koncentrerat sätt att äta basiskt. Och enkelt.

Eftersom man neutraliserar magsyran så blir matsmältningen påverkad ifall man tar björkaskan i samband med mat. Därför ska man ta det 1/2 timme före maten.

Lite info om björkaska:
Extrakt av björkaska är en traditionell finländskt kosttillskott mot cancer. Det framställs av aska från björkved och innehåller en mängd olika mineralämnen. Björkaskans effekt är helt beroende av den jord björken växer på.

I dessa marker finns fortfarande många av livsviktiga spårämnen och mineraler som idag saknas i vår dagliga föda. Vad det är som gör att björkaskan hjälper är det ingen som egentligen vet. En mycket sannolik teori bygger på dess höga pH-värde.

Eftersom cellerna tar sin näring ifrån vävnaden är denna miljö väldigt viktig för cellen. När vävnaderna blir fria från dessa oönskade ämnen förändras cellens miljö genom att pH-värdet höjs. Cellen får därmed lättare att ta upp “rätt” sorts näring.

Så länge vi tillför mer syror än vad kroppen kan göra sig av med kommer vår kropp att kräva något som neutraliserar detta syraöverskott, för att på sikt förhindra ett sjukdomstillstånd. Värk och stelhet i leder, gikt och andra smärtsamma tillstånd går att förebygga genom att hjälpa kroppen att hålla sig basisk.

Gikt orsakas av att urinsyrakristaller lagras i lederna. Urinsyra bildas naturligt i kroppen och normalt försvinner den via urinen. Men hos vissa ökar i stället halten urinsyra i blodet. Då blir koncentrationen i blodet så hög att urinsyran bildar kristaller som fälls ut i leder och ibland även i hud och njurar.

www.immun.se