Försurning inne i kroppen fördärvar organens miljö. En översyrad kropp har sämre immunförsvar och upplagrad syra kan ge sjukdom. Försurade sjöar kalkas, annars dör fisken… Därför är det viktigt att ha en bra syra/bas-balans.

Äter man t.ex rött kött, ägg, ost, vitt bröd, spannmålsprodukter, ris, alkohol så är man antagligen ganska försurad. Ett enkelt sätt att testa kroppens pH-värde är att ta lite morgonurin eller saliv på ett lackmuspapper. Man blir tämligen förskräckt!

Här är några exempel på basisk mat: Gurka, potatis, russin, morötter, de flesta frukter och bär. Som du ser så är det kanske inte så himla upphetsande. Som vanligt är det goda dåligt för oss…

Enligt biologisk medicin kan en långvarigt försurad kropp ge sjukdomar i form av reumatism, sjukdomar i bindvävssystemet, åderförkalkning och gikt.

Bindväven i kroppen är ju ett av de organ som tar hand om det syraöverskott kroppen inte kan göra sig av med. Även njurarna ansträngs av syraöverskott. Magsår kan också misstänkas vara en översyrningssjukdom.
Likaså urkalkning av skelettet, osteoporos, en vanlig sjukdom som medför att skelettet blir skört.

Nog för att pH-kalk smakar som stenmjöl, men hellre det än att gå och vara sur!

www.immun.se